Πώς να φτιάξεις Ξύλινα βότσαλα

admin

Administrator
Staff member
Οι περισσότεροι εργολάβοι στέγης εργάζονται με άσφαλτο ή σύνθετη στέγη. Εάν εγκαταστήσουν στέγες από μέταλλο, σχιστόλιθο ή κεραμοσκεπές, οι διαφημίσεις και ο ιστότοπός τους θα αναφέρουν αυτές τις ειδικότητες. Για εκτεταμένες εργασίες ή αντικατάσταση ξύλινης στέγης από βότσαλο ή μιας από αυτές τις μακροχρόνιες επενδύσεις στέγης, προσλάβετε μια έμπειρη εταιρεία. Μερικές παλιομοδίτικες επιδιορθώσεις για μικρά προβλήματα είναι καλές για εργασίες DIY, υπό την προϋπόθεση ότι απολαμβάνετε να εργάζεστε στη στέγη σας και ακολουθείτε όλες τις διαδικασίες ασφαλείας.
Πώς να φτιάξεις Ξύλινα βότσαλα
Μπορούν να συστραφούν και να σχιστούν ή να αραιωθούν λόγω παρατεταμένης έκθεσης στις καιρικές συνθήκες. Εάν το πρόβλημα είναι απλώς ένα τυχαίο βότσαλο εδώ και εκεί, η αντικατάσταση είναι μια απλή δουλειά. Ωστόσο, εάν ο αριθμός των έρπητα ζωστήρα που απαιτούν αντικατάσταση πλησιάζει το 10 ή 15%, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε ολόκληρη την οροφή.
Για να αντικαταστήσετε ένα ξύλινο βότσαλο, αφαιρέστε την κατεστραμμένη μονάδα χωρίζοντάς την σε πολλά μικρότερα κομμάτια με μια σμίλη έως ότου όλα τα κομμάτια είναι απαλλαγμένα από καρφιά. Κόψτε τις κεφαλές των νυχιών χρησιμοποιώντας έναν σχιστόλιθο ή λεπίδα πριονιού που βρίσκεται κάτω από τον έρπητα ζωστήρα. Το ανταλλακτικό βότσαλο μπορεί να συγκρατηθεί στη θέση του με χάλκινη γλωττίδα ή με την τεχνική του point nailing.
Μια πολύ προσωρινή επισκευή ενός σπασμένου βότσαλου μπορεί να γίνει εισάγοντας ένα κομμάτι λαμαρίνας κάτω από την κατεστραμμένη περιοχή.
ΚΡΥΦΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΝΥΧΙΩΝ
Αριστερά: Αφού αφαιρέσετε τους κατεστραμμένους έρπητα ζωστήρα, τοποθετήστε το ανταλλακτικό, αφήνοντάς το να προεξέχει ¼” κάτω από τους άλλους έρπητα ζωστήρα της σειράς. Καρφώνουμε τα δύο τελικά καρφιά ακριβώς κάτω από την πορεία στην κορυφή. Δεξιά: Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί και ένα κομμάτι ξύλου για να χτυπήσετε το άκρο του νέου έρπητα ζωστήρα, σφυρηλατώντας το στο ίδιο επίπεδο με τα άλλα, λυγίζοντας τα καρφιά και βάζοντας τα κεφάλια κάτω από τον επάνω έρπητα ζωστήρα.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΑΛΚΙΝΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ
Αριστερά: Καρφώστε μια λωρίδα 1″ από χαλκό 20 oz στην περιοχή του έρπητα ζωστήρα που λείπει. Χρησιμοποιήστε χάλκινα καρφιά στέγης. Δεξιά: Τοποθετήστε το νέο βότσαλο και λυγίστε το άκρο της γλωττίδας προς τα πάνω. Αφαιρέστε τυχόν περίσσεια για να αποτρέψετε την ολίσθηση του πάγου και του χιονιού να χαλαρώσουν τον ιμάντα.Πώς να επισκευάσετε τον έρπητα ζωστήρα από σχιστόλιθο
Αν και ο σχιστόλιθος είναι ανθεκτικός, μερικές πλάκες μπορεί να σπάσουν από μηχανικό σοκ (πτώση κλαδιού, περπάτημα στέγης στην οροφή) ή από κύκλους κατάψυξης/απόψυξης. Οι πλάκες μπορούν επίσης να πέσουν από την οροφή εάν τα καρφιά σκουριάσουν – όπως όταν ο αρχικός εγκαταστάτης χρησιμοποίησε καρφιά από γαλβανισμένο χάλυβα αντί για χαλκό. Εάν τα κουμπιά αποτύχουν, δεν υπάρχει πραγματικά καλή λύση από το να αφαιρέσετε τις πλάκες και να τις τοποθετήσετε ξανά με χάλκινα καρφιά.
Η εργασία στην οροφή είναι δύσκολη επειδή οι πλάκες είναι εύθραυστες. Επενδύστε την οροφή με μια παλιά κουβέρτα ή τοποθετήστε μια σκάλα στην οροφή για να εργαστείτε. Ο γάντζος κορυφογραμμής είναι μια απλή συσκευή που συνδέεται στην κορυφή μιας σκάλας και κρέμεται πάνω από την κορυφογραμμή – μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ένα. Οι στέγες θα έχουν βάσεις σκαλωσιάς ή άλλο εξοπλισμό.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια απλή χάλκινη ετικέτα (όπως με τα ξύλινα βότσαλα), αλλά ο πάγος μπορεί να λυγίσει την ετικέτα. Η μέθοδος που περιγράφεται παρακάτω είναι πιο ασφαλής.
Εάν ολόκληρη η περιοχή του σχιστόλιθου πρέπει να αντικατασταθεί (ή πρέπει να γίνει εκ νέου), αφαιρέστε πρώτα όλες τις πλάκες. Αυτό ελαχιστοποιεί τον αριθμό των μωρών, καθώς ορισμένες πλάκες μπορούν να καρφωθούν με τον κανονικό τρόπο – δηλαδή, οι τρύπες των νυχιών καλύπτονται από τις επόμενες σειρές. Μην σφυρώνετε τα καρφιά τόσο δυνατά ώστε ο σχιστόλιθος να είναι υπό πίεση: σε αντίθεση με τον ξύλινο έρπητα ζωστήρα, ο σχιστόλιθος πρέπει να κρέμεται στο καρφί. Μπορείτε να σφραγίσετε την τρύπα του νυχιού με ελαστικό τσιμέντο, στεγανωτικό στέγης ή εξωτερικό σφραγιστικό.
Οδηγίες βήμα προς βήμα για την επισκευή στέγης από σχιστόλιθο

Αρχικά, αφαιρέστε το σπασμένο σχιστόλιθο με έναν σχιστόλιθο. Σύρετε το μυτερό άκρο κάτω από το σπασμένο σχιστόλιθο και γαντζώστε το πάνω από το καρφί. Με σφυρί στο λυγισμένο άκρο του εργαλείου, κόβετε το στέλεχος του νυχιού. Μπορείτε να ανασηκώσετε τον περιβάλλοντα σχιστόλιθο χτυπώντας απαλά καρφιά στα πλάγια. Ή χρησιμοποιήστε το ripper ως σέσουλα παπουτσιών.

Για να αντικαταστήσετε μια σπασμένη πλάκα, ευθυγραμμίστε τη νέα πλάκα κατά μήκος της πορείας της, βεβαιωθείτε ότι οι προ-τρυπημένες τρύπες των νυχιών (αν υπάρχουν) είναι καλυμμένες. Σημειώστε και τρυπήστε μια τρύπα στην ανταλλακτική πλάκα, κατά προτίμηση 1″ έως 2″ από την επόμενη πάνω από την πλάκα, αλλά πάντα πάνω από τη διπλή κάλυψη.

Θέλετε μόνο την τρύπα στη νέα πλάκα, όχι αυτή από κάτω. Χρησιμοποιήστε ένα καρφί ή τρύπα ή τρυπήστε μια τρύπα. Το καρφί του Slater είναι ένα βαρύ χάλκινο καρφί με μεγάλη επίπεδη κεφαλή. Το μήκος του πρέπει να είναι διπλάσιο από το πάχος του σχιστόλιθου συν μία ίντσα. Τα τρισδιάστατα καρφιά είναι κατάλληλα για πλάκες κανονικού πάχους έως 18″. Σφυρί το καρφί? σημειώστε ότι η μεγάλη κεφαλή σε αυτή την περίπτωση έχει κοπεί για να χωράει ανάμεσα στις πλάκες. Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι από κάθε γειτονική πλάκα.

Λυγίστε ένα κομμάτι χαλκού ελαφρώς κυρτό ή κοίλο για να σχηματίσετε ένα «μωρό» (slang slaters) για να καλύψετε την εκτεθειμένη τρύπα του νυχιού. Σύρετε το σταθερά προς τα πάνω, έτσι ώστε η κάτω άκρη να είναι 2″ κάτω από το νύχι. Χτυπήστε το κατσαβίδι στο μωρό για να το σπρώξετε προς τα πάνω ή χρησιμοποιήστε ξανά το κόλπο για τα νύχια.

Το παιδί θα μείνει στη θέση του και θα καλύψει το νύχι και την τρύπα. Αν είναι κοίλο, θα στραγγίζει καλύτερα το νερό της βροχής.
Πώς να επισκευάσετε μια στέγη από κεραμικά πλακάκια
Τα σπασμένα κεραμικά πλακίδια αντικαθίστανται σχετικά εύκολα. Όπως και με τον σχιστόλιθο, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να φτάσετε στο πρόβλημα χωρίς να σπάσετε άλλα πλακίδια. Εάν παραμείνει κάποιο κατεστραμμένο κομμάτι πλακιδίου, αφαιρέστε το σπάζοντας το με προσεκτικά χτυπήματα με σφυρί. Κόψτε το καρφί με έναν σχιστόλιθο ή τοποθετήστε μια λεπίδα πριονιού κάτω από το πλακίδιο του καλύμματος. Κρατήστε το ανταλλακτικό πλακίδιο με τον χάλκινο ιμάντα όπως φαίνεται στην εικόνα. Χρησιμοποιήστε διπλό πάχος χαλκού στο τέλος του βρόχου. Η επιπλέον ακαμψία εμποδίζει τη χαλάρωση της γλωττίδας λόγω του βάρους του πλακιδίου ή της δύναμης της πτώσης πάγου και χιονιού. Η εύρεση ανταλλακτικών πλακιδίων που ταιριάζουν μπορεί να είναι μια πρόκληση. Μπορείτε να βρείτε έναν έμπορο που πουλά διασωθέντα πλακάκια και σχιστόλιθο.
Αριστερά: Χρησιμοποιήστε διπλό πάχος χαλκού στο άκρο κάμψης του βρόχου. Δεξιά: Ένα “πλακίδιο βαρελιού” αντικατάστασης μπορεί να γίνει με το σχίσιμο ενός τμήματος σωλήνα PVC.
Το πλακίδιο βαρελιού είναι ένα ημικυλινδρικό κεραμίδι στέγης που τοποθετείται σε αλληλοσυνδεόμενους στύλους που εναλλάσσονται, με έναν στύλο να έχει την κυρτή πλευρά προς τα πάνω και τον επόμενο στύλο να έχει την κοίλη πλευρά προς τα πάνω. Εάν χρειάζεστε μόνο μερικά κομμάτια σακουλών βαρελιού, μπορείτε να τα παραποιήσετε με ένα χωρισμένο κομμάτι σωλήνα αποστράγγισης από PVC, βαμμένο για να ταιριάζει με την οροφή.
ΤΑΙΝΙΑ ΤΑΙΝΙΑ
Αριστερά: Αφού αφαιρέσετε το σπασμένο πλακίδιο, στερεώστε τη χάλκινη γλωττίδα στην ξύλινη λωρίδα νυχιών. Χρησιμοποιήστε ένα χάλκινο καρφί.
Δεξιά: Σύρετε το νέο πλακίδιο (ή το συρτάρι PVC) στη θέση του και λυγίστε τη γλωττίδα προς τα πάνω για να στερεώσετε το πλακίδιο.Ψάχνοντας για διαφυγή
Εάν μπορείτε να δείτε το κάτω μέρος της οροφής από τη σοφίτα, παρατηρήστε το κατά τη διάρκεια της βροχής. Πιθανότατα θα μπορείτε να δείτε πού μπαίνει το νερό. Εάν η τρύπα μέσα από την οροφή ή που αναβοσβήνει είναι καθαρή, σπρώξτε την τρύπα μέσα από την τρύπα και σημειώστε την από πάνω.
Εάν δεν είναι δυνατό να περάσετε το σύρμα μέσα από την οροφή στην πηγή της διαρροής, προσπαθήστε να σημειώσετε τη θέση του μετρώντας από το πλησιέστερο βολικό σημείο αναφοράς, όπως κούμπωμα, καμινάδα, φεγγίτη ή σωλήνα εξαερισμού.
Επειδή η ανίχνευση της ακριβούς πηγής της διαρροής είναι χρονοβόρα, οι επαγγελματίες κατασκευαστές στέγης μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν “μαύρο σωλήνα” για να τη διορθώσουν: Αντί να βρουν την ακριβή πηγή της διαρροής, εφαρμόζουν τσιμέντο στέγης στην ύποπτη περιοχή. Λίγο τσιμέντο στέγης είναι αποδεκτό για ελασματοποιημένες στέγες και προκατασκευασμένες στέγες όπου το υλικό επικάλυψης και επικάλυψης είναι το ίδιο.
Ωστόσο, θα καταλήξετε με μαύρα σπυράκια σε στέγη από σχιστόλιθο, κεραμίδι, μέταλλο ή ξύλο. Εκτός από το να φαίνονται απαίσια, τα μαύρα στίγματα είναι πολύ προσωρινά. Το τσιμέντο στέγης στεγνώνει, ρωγμές και μπούκλες. Μόλις το έμπλαστρο χαλαρώσει, το νερό παγιδεύεται από κάτω, επιταχύνοντας τη φθορά. Επίσης, ορισμένες ενώσεις μπαλωμάτων μπορεί να βλάψουν χημικά το ξύλο και να διαβρώσουν το μέταλλο.
 
Top